Café Den Afgrond brandt volledig uit

03/04 HEIST-OP-DEN-BERG (2220) Het bekende café Den Afgrond in Heist Op Den Berg is afgelopen nacht volledig uitgebrand. De bruine kroeg is een begrip in de streek.
De brand in de zaak op de Herentalsesteenweg brak uit omstreeks 2u.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen door het dak. Buurtbewoners werden gewekt door de knallen van dakschalies die wegvlogen. “Het café is volledig verwoest”, zegt brandweercommandant Bert Michielsen.

Het dak van de zaak, bekend om zijn aanbod van meer dan honderd bieren, is helemaal weg. “Ook de benedenverdieping van de zaak heeft zware rook- en waterschade opgelopen”, stelt kapitein Michielsen. Pas rond 5u was de brand helemaal geblust, en kon de brandweer inpakken. Een deskundige van het Mechelse parket moet uitmaken wat de oorzaak is van de brand.